Cabinet de consiliere psihopedagogica


 

Bine m-ați găsit sau… bine v-am găsit!

Numele meu este ANDREI FURNICĂ  și sunt sociolog,  consilier titular al cabinetului de asistență psihopedagogică  din școală.  Am o experiență în consilierea psihopedagogică de aproximativ cinci ani, iar de un an fac parte din minunata echipă de profesori ai Școlii 7. Aș putea spune că am ajuns consilier școlar dintr-un accident, chiar dintr-un eșec profesional. În general încercăm să ne prezentăm prin momentele bune și luminoase ale vieții noastre, dar eu cred că acel eșec m-a făcut să îmi găsesc vocația. Contează mult atitudinea prin care alegem să privim evenimentele din viața noastră, iar eu sunt recunoscător chiar și eșecurilor mele, căci fără ele nu aș fi ajuns să fac acum o meserie care să mă bucure și să îmi facă plăcere.

Deși nu sunt psiholog, preocupările mele actuale se îndreaptă către o psihologie a încrederii, ca substrat pentru orice relație armonioasă,  și către construcția motivației pentru performanță, în orice domeniu s-ar manifesta ea, ca efort de descoperire a pasiunilor personale ale fiecărui elev. Din sociologie am păstrat interesul pentru studiul relațiilor sociale din cadrul grupurilor mici, cu o atenție concentrată asupra interacțiunilor de tip conflict, competiție, cooperare și compromis.

În consilierea individuală, dar și în cea de grup, pornesc întotdeauna de la un obiectiv minimal – dacă nu poți face bine, măcar încearcă să nu faci rău – iar acest obiectiv este dublat de credința că fiecare om este valoros. Relația de consiliere o privesc ca un proces de căutare și descoperire a acestor valori. În cazul elevilor care solicită o consiliere în situațiile grave, situații care necesită intervenția psihologului, nu voi ezita să îi îndrum către acei specialiști care să îi poată ajuta în rezolvarea problemelor lor.

Orice soluție are o problemă! Nu este un joc de cuvinte. Căutăm întotdeauna o soluție pentru problemele noastre. Mai mari sau mai mici. Dar nici soluțiile nu ar putea apărea fără probleme. Soluțiile sunt răspunsurile noastre la probleme. Soluțiile nu le putem avea fără probleme. Iar fiecare soluție cred că ne face ceva mai buni, mai experimentați, mai înțelegători.

Pot fi găsit în cabinetul de consiliere și orientare școlară după următorul program:

Luni și Marți: 8-13

Miercuri și Joi: 11-15

De asemenea, pot fi contactat prin e-mail: andreifurnica@yahoo.com

Pentru consilierea de tip on-line, prin aplicația yahoo messenger, sunt disponibil atât pentru elevi, cât și pentru părinți în fiecare zi, de luni și până joi, între orele 20-22. Cu o singură rugăminte: o dată ce adăugați ID-ul meu [andreifurnica] la contacte, trimiteți și o scurtă descriere personală (nume, prenume, clasa).