SPORTUL IN VIATA MEA – FEBRUARIE 2015

În perioada 26-27 februarie 2015, s-au derulat la Şcoala Gimn. Nr. 7 Reşiţa activităţile finale ale proiectului naţional Sportul în viaţa mea – ediţia a VII-a. Joi, 26 februarie, a avut loc acţiunea Sport şi fair-play la clasa pregătitoare, în care cei mai mici elevi ai şcolii s-au jucat, s-au întrecut şi s-au distrat prin concursuri, jocuri şi ştafete sportive. În aceeaşi zi…

… începând cu ora 18.00, s-a desfăşurat, în sala de sport a şcolii, o acţiune inedită şi emoţionantă. resized_IMG_2321La iniţiativa prof. Cristiana Schmaler, sala de sport a primit numele celui care a înfiinţat-o, predând educaţie fizică şi sport aproape patruzeci de ani în Şcoala 7 – prof. Nicolae Stăncună. La acţiune au fost prezenţi profesori de educaţie fizică din oraş, şi nu numai, profesori pensionari care l-au cunoscut, soţia acestuia, Liliana Stăcună, părinţi ai elevilor şcolii şi foşti elevi ai profesorului comemorat. Momentul festiv a fost urmat de partide de volei jucate de aceştia în memoria profesorului Nicolae Stăncună.

resized_DSC_0204Vineri, 27 februarie 2015, a avut loc ultima activitate a proiectului. În prima parte s-a lansat numărul 31 al revistei şcolii, Lumea noastră, revistă care cuprinde mai multe pagini dedicate sportului, în special sportului alb. De doi ani, Şcoala 7 Reşiţa derulează un parteneriat constructiv şi eficient cu Asociaţia „Prietenii Munţilor”, concretizat în implicarea elevilor şcolii în taberele de schi organizate de aceştia pe Semenic. Instructori şi copii s-au întâlnit de data aceasta la şcoală, nu pe pârtie, pentru a lansa revista şi pentru a depăna amintiri din tabără. Au fost alături de elevii şcolii, fiind primiţi cu mare bucurie de aceştia, Helmuth Krubl, Adrian Petrica, Viorel Grădinaru, Călin Schmelas, Szazi Zoltan, Luci Munteanu şi Florin Doran. În semn de mulţumire pentru lecţiile de schi primite de la aceştia, copiii au oferit diplome pentru CEL MAI BUN INSTRUCTOR DE SCHI tuturor monitorilor prezenţi, pentru „seriozitatea, implicarea şi dorinţa de a face din fiecare copil un schior adevărat”.

resized_DSC_0309Acţiunea a continuat cu premierea celor mai bune lucrări înscrise la Concursul naţional de desene şi fotografii Iubesc sportul.  90 de copii au trimis spre jurizare coleje, desene şi fotografii, care au fost jurizate şi sunt expuse în amfiteatrul şcolii. Totodată, un număr de şaizeci de cadre didactice au trimis lucrare pentru simpozionul naţional, lucrări care se găsesc pe un CD cu titlul Educaţie fizică şi sportul între formal şi nonformal.

Făcând un bilanţ al activităţilor, rezultă un număr de peste 200 de elevi şi peste 250 de cadre didactice şi părinţi implicaţi în toate etapele proiectului. Parteneri în organizarea activităţilor au fost Primăria Reşiţa, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport – care a oferit sprijin material constând în cupe şi diplome; Casa Corpului Didactic Caraş-Severin este, de asemenea, o prezenţă permanentă şi un sprijin deosebit în promovarea acţiunilor şi în susţinerea lor, directorul Tudor Deaconu fiind alături de eleviiresized_DSC_0333 şcolii în multe ocazii şi oferind, de fiecare dată, sfaturi bine venite şi bine primite de aceştia, dar şi exemple de bune practici pentru cadrele didactice. Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a susţinut proiectul Sportul în viaţa mea prin inspectorul educativ Ioan Moatăr, dar şi prin alţi prof. Simona Stan şi prof. Dan Ilie Stoinel, prezenţi la acţiunile sportive. Să nu uităm Academia Olimpică Română, preşedintele acesteia, Doru Dinu Glăvan, participând la activităţile proiectului, la fel cum a făcut-o în fiecare an. Şi nu în ultimul rând, menţionăm „Prietenii Munţilor” – coorganizatori ai secţiunii Lecţii de schi pe Semenic.

Proiectul Sportul în viaţa mea este coordonat de prof. Cristiana Schmaler, cu sprijinul unei echipe formate din prof. Ileana Pomoja, prof. Cristina Ardeleanu, prof. Martin Moatăr, prof. Cosmin Buda, prof. Ionuţ Gârtoi.

Poze de la activitati

Sport si fair-play la clasa pregatitoare
Memorial NICOLAE STANCUNA
Lansarea revistei scolii, premiere concurs IUBESC SPORTUL